Nyheter

Idyll i Skärhamn

29 apr 2020

I idylliska Skärhamn flyttade de första köparna in i sina nya lägenheter i början av april. Inflyttningen pågår fram till mitten av juni för de 53 lägenheterna i Brf Kajen 3 i Skärhamn. De boende kommer att få njuta av ett härligt läge med stora trädäck och en ny marina. Bra Boende Centralt har ombesörjt med administrativ projektledning och sitter även med i den byggande styrelsen (interimsstyrelsen) för att ge stöd och rådgivning. 

Behöver ni stöd i ert projekt inom nyproduktion och fastighetsutveckling? Eller önskar ni hjälp med styrelseuppdrag som ledamot för interimsstyrelse eller befintlig styrelse? Ring eller maila så berättar vi gärna mer! 


Glädjande nyheter om en genomförd ombildning från bostadsaktiebolag till bostadsrättsförening i Göteborg!

2 apr 2020

31 mars avslutar vi en mindre vanlig form av ombildning vilket är extra roligt i rådande tider då boende i Brf Johannebergsgatan 28 i Göteborg tillträde sin fastighet innehållande 7 lägenheter.

På våra senaste 15 år så är det femte gången som vi är med och lotsar en bostadsrättsförening att förvärva fastigheten och aktier från ett bostadsaktiebolag.

Vi vill tacka en engagerad styrelse och iblandade parter såsom Wistrand och Skatteexperten för ett bra samarbete som gjort denna ombildning möjlig att genomföra!

Genomförd ombildning i Göteborg, Lunden

20 mar 2020

Förra veckan genomförde vi en ombildning av en fastighet belägen i Lunden innehållande 23 lägenheter. 

Under ombildningen har vi på Bra Boende hjälpt till från start och varit med under hela processen till tillträde . Allt från informationsmöten, underhållsplan, värdering, ekonomisk plan, Boverkets granskande, föreningsstämma, upphandling av finansiering m.m. 

Fastigheten såldes av privat fastighetsägare och enbart två lägenheter är kvar som hyresrätter i bostadsrättsföreningen. 

Teamet på Bra Boende Centralt önskar er stort lycka till med er förening och ert nya boende! 

Vad blir egentligen fördelen för dig som hyresgäst vid köp av lägenhet under en ombildning?

14 feb 2020

Under 2019 genomförde vi en ombildning på en adress belägen i centrala Göteborg. Det som avgör slutpriset för hyresgästerna förutom aktuell bostadsmarknad är priset på fastigheten, bankens erbjudande på föreningsbelåning och anslutningsgraden under ombildningen. Samtliga hyresgäster i denna ombildning valde att köpa sin lägenhet. Vi har alltid som mål att hyresgästerna ska komma in på bostadsmarknaden med en 70% belåningsgrad, vilket innebär att du som köpare normalt slipper att betala en kontantinsats som motsvarar 30%.

Förutom möjligheten att komma in på bostadsmarknaden så skapar även ombildningar en rörlighet på marknaden där lägenhetsbyten sker. Vissa väljer att bo kvar och andra väljer att sälja sin bostad och flytta. Som ett tidigt resultat sålde en av medlemmarna i denna förening sin lägenhet efter en tid. Under ombildningsprocessen värderades lägenheten till 48.929 kr/kvm och efter en budgivning med flera intressenter blev slutpriset 51.786 kr/kvm. Således blev rabatten 34%. Vi är glada över att boende får möjligheten till en såpass bra bostadsaffär!

Kontakta oss gärna för att ta reda på hur förutsättningarna ser ut för att genomföra en ombildning i ditt hus.

Årets första ombildning i Göteborg

24 jan 2020

Under veckan har vi genomfört årets första ombildning i en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Boende i Bostadsrättsföreningen Näcken har tagit vår hjälp att förvärva fastigheten belägen på Andra Långgatan i Linnéstaden innehållande 15 lägenheter. Tillsammans med en engagerad interimsstyrelse och ett bra sammarbeta med säljarens ombud Newsec, så har vi gemensamt lyckats att genomföra denna ombildning! 

Stort grattis och lycka till, önskar Teamet på Bra Boende Centralt 

​ God Jul & Gott nytt år önskar teamet på Bra Boende Centralt. Vi vill avsluta året med att summera hur 2019 har varit för oss.

23 dec 2019

Fastighetsbranschen har upplevt en skakig period där många bostadsrättsprojekt, främst i Stockholm, inte har blivit sålda eller blivit konverterade till hyresrätter. Samtidigt byggs det för få bostäder i dag. Branschen står i en förändringsfas där nya typer av boendeformer och politiska lösningar diskuteras för att öka tillgängligheten för en bredare publik än den är idag vid nyproduktion. Vi ser med förhoppning fram emot en spännande utvecklingstid under de kommande åren. 

Priserna på andrahandsmarknaden har efter en osäker period stabiliserats för att sedan vända till en uppåtgående kurva under hösten. Riksbanken höjde styrräntan förra veckan till noll efter fem år med minusränta. En höjning av boräntorna kan komma, men enligt bankernas prognoser så spås boräntorna vara fortsatt låga under de närmsta åren. En låg ränta i kombination med en fortsatt låg rörlighet på bostadsmarknaden kommer fortsatt stimulera priserna på bostadsmarknaden.

Nyproduktionen har varit intensiv främst under andra halvan av året där vi har hjälpt våra kunder att avsluta en rad olika projekt runt om i Sverige. I Skärhamn pågår byggnationen av 53 lägenheter på Kajen vid hamnen och under 2020 påbörjas arbetet med nästa etapp. Även i Strömstad och i Tuvesvik har det utvecklats nya kustnära bostäder.  

I Majorna har Tapajos utvecklat ett unikt koncept i Brf Dock District 4 som blir ett urbant boende med warehousekänsla där inspiration har hämtats från New York och London.

I Mölnlycke pågår försäljningen av lägenheter för Brf BonTop. Centralt i Mölnlycke uppförs ca 87 lägenheter med wellness-avdelning och vinterträdgård. Ett spännande projekt som andas framtid. 

Under våren avslutade vi två ombildningar i Kålltorp och på Hisingen för att sedan i september genomföra en ombildning på fyra olika fastigheter innehållande 56 lägenheter. Ombildningarna har varit möjliga tack vare ett gott samarbete med ombud och interimsstyrelse.

Sista veckan inför jul och nyår avslutar vi med två genomförda ombildningar. En fastighet på Prytzgatan i Mölndal samt en fastighet på Egnahemsvägen i Göteborg. Vi önskar er boende lycka till! 

Vi önskar alla våra kunder och leverantörer en God jul & Gott Nytt År. Vi ser fram emot ett spännande år 2020!

AB Framtiden nu klubbat en ny modell för att ombilda hyresrätter till bostadsrätter

19 dec 2019

GP har i veckan skrivit en artikel om att AB Framtiden nu klubbat en ny modell för att ombilda hyresrätter till bostadsrätter
Läs mer här: https://bit.ly/2Z3O3NM 

Ombildningar av hyresrätter bidrar till integrationen

6 nov 2019

”Hyresrätten ska vara en attraktiv boendeform. Renoveringar är ett sätt att ge dem som hyr sin bostad möjlighet till bostadskarriär och att med en högre standard bo kvar i det område där man känner sig hemma. En annan väg till bostadskarriär är att ge fler möjligheten att äga sitt boende, särskilt i områden som i dag domineras av hyresrätter.”

Det skriver Christina Heikel, Näringspolitiskt ansvarig i Göteborg, på GP debatt.

Läs mer här:  https://bit.ly/32ioLvC

Ombildning innehållande 53 lägenheter

20 sep 2019

Stort grattis till boende i bostadsrättsföreningen Kålltorp 81:1 som i förra veckan fick tillträde till sin fastighet. Föreningen består av 53 lägenheter och har ett attraktivt läge i Kålltorp. Vi har under ett års tid haft ett bra samarbete tillsammans med fastighetsägarna och styrelse vilket resulterat i en lyckad ombildning med över 70% som köpare av sina lägenheter. 

Vi på Bra Boende Centralt har hjälpt föreningen med allt från besiktning av fastigheten för att se teknisk status, värdering av lägenheterna, framtagande av ekonomisk plan m.m. 

Lycka till, önskar teamet på Bra Boende Centralt.

Omtalad nyproduktion i Mölnlycke

23 aug 2019

Fastighetssverige och World in Property  skriver idag om unikt koncept i Mölnlycke där Bo Aktivt är projektörer och Bra Boende Centralt är behjälpliga med nyproduktionskonsultation. 

 
Vi på Bra Boende Centralt hjälper er med grundläggande marknadsanalyser genom att göra intäktskalkyler för ett tänkt projekt. Vi kan hjälpa till med allt från styrning av försäljning, uthyrning av kommersiella ytor, ekonomisk plan, upphandling av finansiering och förvaltningstjänster, avtal för transaktion, rådgivning kring skatt/juridik och överlämnande till den nya styrelsen i en bostadsrättsförening.
 
Tveka inte att slå oss en signal vi kan vara behjälpliga med våra tjänster!

https://www.fastighetssverige....

https://worldinproperty.se/art...