Nyheter

Ombildning av tomställd fastighet

21 aug 2020

Innan semestertider slutfördes en ombildning på Järgaregatan och Brf Guldgruvan. I detta projekt hjälpte vi http://valefastigheter.se/ att ombilda en tomställd fastighet innehållande 16 renoverade lägenheter som i sammanband med tillträde upplåts till köpare. Stort tack till Vale Fastigheter för förtroendet och för ett gott samarbete. 

Nu står vi redo med full styrka inför en höst med nya spännande uppdrag! Har ni funderingar som rör ombildningar, nyproduktion och fastighetsutveckling? Kontakta oss gärna via info@braboende.se 

Glädjande nyheter om veckans andra genomförda ombildning i Göteborg!

3 jul 2020

Bostadsrättsföreningen Hebegatan 3 innehållande 12 lägenheter fick tillträde till sin fastighet belägen i Lunden. Ombildningsprocessen startade för knappt 6 månader sedan och vi är mycket glada över att kunna ha slutfört detta uppdrag. 

Stort tack till styrelsen som gav oss förtroendet och till Colliers som agerat ombud åt den privata fastighetsägaren och svarat för ett bra samarbete. 

Grattis och lycka till!

Ombildning i Göteborg

2 jul 2020

30/6 slutförde vi en ombildning i en av Göteborgs mest attraktiva områden, Linnéstaden. 

Föreningen har förvärvat en fastighet innehållande 17 stycken bostadslägenheter där boende har fått köpa sin lägenhet till en rabatt om 25-30% av marknadsvärdet. 

Ett tätt samarbete med säljarens ombud Catella, en otroligt engagerad styrelse, hyresgäster och andra inblandade parter såsom föreningens finansiär Handelsbanken, har gjort det möjligt att föra denna ombildning i hamn. Säljaren var Bygg-Göta, som önskar den nya föreningen framgång med förvärvet och bildande av bostadsrättsföreningen samtidigt som de vill framföra ett tack till kunder och hyresgäster i fastigheten som de har ägt sedan 1977.

Vi på Bra Boende Centralt tackar för förtroendet och önskar föreningen ett stort lycka till!

Ett första spadtag i Mölnlycke

17 jun 2020

I förra veckan togs det första spadtaget för Brf BonTop i Mölnlycke. Kommunalrådet Per Vorberg fick förtroende att sätta den första guldpläterade pålen. I projektet kommer man att uppföra en modern fastighet med framtidens lägenheter där boende får tillgång till såväl wellness-avdelning och vinterträdgård. Vi på BBC hjälper till med projektkonsultation och sitter även med i interimsstyrelsen för bostadsrättsföreningen. Ett annorlunda projekt i Mölnlycke vilket gör det extra roligt för oss att delta i! 

Idyll i Skärhamn

29 apr 2020

I idylliska Skärhamn flyttade de första köparna in i sina nya lägenheter i början av april. Inflyttningen pågår fram till mitten av juni för de 53 lägenheterna i Brf Kajen 3 i Skärhamn. De boende kommer att få njuta av ett härligt läge med stora trädäck och en ny marina. Bra Boende Centralt har ombesörjt med administrativ projektledning och sitter även med i den byggande styrelsen (interimsstyrelsen) för att ge stöd och rådgivning. 

Behöver ni stöd i ert projekt inom nyproduktion och fastighetsutveckling? Eller önskar ni hjälp med styrelseuppdrag som ledamot för interimsstyrelse eller befintlig styrelse? Ring eller maila så berättar vi gärna mer! 


Glädjande nyheter om en genomförd ombildning från bostadsaktiebolag till bostadsrättsförening i Göteborg!

2 apr 2020

31 mars avslutar vi en mindre vanlig form av ombildning vilket är extra roligt i rådande tider då boende i Brf Johannebergsgatan 28 i Göteborg tillträde sin fastighet innehållande 7 lägenheter.

På våra senaste 15 år så är det femte gången som vi är med och lotsar en bostadsrättsförening att förvärva fastigheten och aktier från ett bostadsaktiebolag.

Vi vill tacka en engagerad styrelse och iblandade parter såsom Wistrand och Skatteexperten för ett bra samarbete som gjort denna ombildning möjlig att genomföra!

Genomförd ombildning i Göteborg, Lunden

20 mar 2020

Förra veckan genomförde vi en ombildning av en fastighet belägen i Lunden innehållande 23 lägenheter. 

Under ombildningen har vi på Bra Boende hjälpt till från start och varit med under hela processen till tillträde . Allt från informationsmöten, underhållsplan, värdering, ekonomisk plan, Boverkets granskande, föreningsstämma, upphandling av finansiering m.m. 

Fastigheten såldes av privat fastighetsägare och enbart två lägenheter är kvar som hyresrätter i bostadsrättsföreningen. 

Teamet på Bra Boende Centralt önskar er stort lycka till med er förening och ert nya boende! 

Vad blir egentligen fördelen för dig som hyresgäst vid köp av lägenhet under en ombildning?

14 feb 2020

Under 2019 genomförde vi en ombildning på en adress belägen i centrala Göteborg. Det som avgör slutpriset för hyresgästerna förutom aktuell bostadsmarknad är priset på fastigheten, bankens erbjudande på föreningsbelåning och anslutningsgraden under ombildningen. Samtliga hyresgäster i denna ombildning valde att köpa sin lägenhet. Vi har alltid som mål att hyresgästerna ska komma in på bostadsmarknaden med en 70% belåningsgrad, vilket innebär att du som köpare normalt slipper att betala en kontantinsats som motsvarar 30%.

Förutom möjligheten att komma in på bostadsmarknaden så skapar även ombildningar en rörlighet på marknaden där lägenhetsbyten sker. Vissa väljer att bo kvar och andra väljer att sälja sin bostad och flytta. Som ett tidigt resultat sålde en av medlemmarna i denna förening sin lägenhet efter en tid. Under ombildningsprocessen värderades lägenheten till 48.929 kr/kvm och efter en budgivning med flera intressenter blev slutpriset 51.786 kr/kvm. Således blev rabatten 34%. Vi är glada över att boende får möjligheten till en såpass bra bostadsaffär!

Kontakta oss gärna för att ta reda på hur förutsättningarna ser ut för att genomföra en ombildning i ditt hus.

Årets första ombildning i Göteborg

24 jan 2020

Under veckan har vi genomfört årets första ombildning i en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Boende i Bostadsrättsföreningen Näcken har tagit vår hjälp att förvärva fastigheten belägen på Andra Långgatan i Linnéstaden innehållande 15 lägenheter. Tillsammans med en engagerad interimsstyrelse och ett bra sammarbeta med säljarens ombud Newsec, så har vi gemensamt lyckats att genomföra denna ombildning! 

Stort grattis och lycka till, önskar Teamet på Bra Boende Centralt 

​ God Jul & Gott nytt år önskar teamet på Bra Boende Centralt. Vi vill avsluta året med att summera hur 2019 har varit för oss.

23 dec 2019

Fastighetsbranschen har upplevt en skakig period där många bostadsrättsprojekt, främst i Stockholm, inte har blivit sålda eller blivit konverterade till hyresrätter. Samtidigt byggs det för få bostäder i dag. Branschen står i en förändringsfas där nya typer av boendeformer och politiska lösningar diskuteras för att öka tillgängligheten för en bredare publik än den är idag vid nyproduktion. Vi ser med förhoppning fram emot en spännande utvecklingstid under de kommande åren. 

Priserna på andrahandsmarknaden har efter en osäker period stabiliserats för att sedan vända till en uppåtgående kurva under hösten. Riksbanken höjde styrräntan förra veckan till noll efter fem år med minusränta. En höjning av boräntorna kan komma, men enligt bankernas prognoser så spås boräntorna vara fortsatt låga under de närmsta åren. En låg ränta i kombination med en fortsatt låg rörlighet på bostadsmarknaden kommer fortsatt stimulera priserna på bostadsmarknaden.

Nyproduktionen har varit intensiv främst under andra halvan av året där vi har hjälpt våra kunder att avsluta en rad olika projekt runt om i Sverige. I Skärhamn pågår byggnationen av 53 lägenheter på Kajen vid hamnen och under 2020 påbörjas arbetet med nästa etapp. Även i Strömstad och i Tuvesvik har det utvecklats nya kustnära bostäder.  

I Majorna har Tapajos utvecklat ett unikt koncept i Brf Dock District 4 som blir ett urbant boende med warehousekänsla där inspiration har hämtats från New York och London.

I Mölnlycke pågår försäljningen av lägenheter för Brf BonTop. Centralt i Mölnlycke uppförs ca 87 lägenheter med wellness-avdelning och vinterträdgård. Ett spännande projekt som andas framtid. 

Under våren avslutade vi två ombildningar i Kålltorp och på Hisingen för att sedan i september genomföra en ombildning på fyra olika fastigheter innehållande 56 lägenheter. Ombildningarna har varit möjliga tack vare ett gott samarbete med ombud och interimsstyrelse.

Sista veckan inför jul och nyår avslutar vi med två genomförda ombildningar. En fastighet på Prytzgatan i Mölndal samt en fastighet på Egnahemsvägen i Göteborg. Vi önskar er boende lycka till! 

Vi önskar alla våra kunder och leverantörer en God jul & Gott Nytt År. Vi ser fram emot ett spännande år 2020!