Nyheter

Omtalad nyproduktion i Mölnlycke

23 aug 2019

Fastighetssverige och World in Property  skriver idag om unikt koncept i Mölnlycke där Bo Aktivt är projektörer och Bra Boende Centralt är behjälpliga med nyproduktionskonsultation. 

 
Vi på Bra Boende Centralt hjälper er med grundläggande marknadsanalyser genom att göra intäktskalkyler för ett tänkt projekt. Vi kan hjälpa till med allt från styrning av försäljning, uthyrning av kommersiella ytor, ekonomisk plan, upphandling av finansiering och förvaltningstjänster, avtal för transaktion, rådgivning kring skatt/juridik och överlämnande till den nya styrelsen i en bostadsrättsförening.
 
Tveka inte att slå oss en signal vi kan vara behjälpliga med våra tjänster!

https://www.fastighetssverige....

https://worldinproperty.se/art...

Sommar!

5 jul 2019

Sommaren är här och det innebär semestertider även hos oss på Bra Boende Centralt. Mellan v.28 kommer och v.32 kommer  växeln att vara stängd. 

Vi önskar er en härlig sommar!

Sköna sommartider

27 jun 2019

Nu är inte semestern långt borta! 

Efter dagens styrelsemöte med Brf Kajen 3 i Skärhamn passade vi på att kika till byggnationen på Kajen i Skärhamn som pågår i full fart. Precis intill byggnationen såg man tävlande i Midsummer Match Cup där Kajen representerar en av de tävlande båtarna.  http://www.kajenskarhamn.se/#start

Från hyresätt till bostadsrätt på Hisingen!

7 jun 2019

Vi säger stort grattis till boende i Brf Lammelyckan 9 som nyligen genom ombildning blivit bostadsrättsinnehavare. Föreningen bildades 2018 med 14 ingående lägenheter. 

Lycka till i framtiden med ert nya boende och er nya förening!

En lyckad ombildning i Göteborg!

24 maj 2019

Grattis boende i BRF Intagsgatan 6 som i denna vecka förvärvade fastigheten belägen på Intagsgtan 6 i Kålltorp. 

Vi är glada över att kunna arbeta tätt tillsammans med fastighetsägaren och arbetsgruppen för att få en så lyckad ombildning som möjligt! 

Vi önskar er lycka till i framtiden! 

Från hyresrätt till bostadsrätt

15 mar 2019

Många drömmer om att äga sin egen bostad, men har inte råd att köpa en bostadsrätt. Detta kan bli möjligt genom att ombilda sin hyresrätt till en bostadsrätt. Dagens marknadsläge gör att en sådan ombildning är fördelaktig för hyresgästen.

Som ombildningskonsulter företräder vi hyresgäster under hela processen. Vi medverkar vid köp av fastighet, upprätta stadgar för föreningen, ser till att en besiktning av fastigheten sker för att kunna göra en värdering av lägenheterna, vilket ger en grund till en långsiktigt hållbar ekonomisk plan som vi skapar. Vårt mål är att ni som hyresgäster ska känna er trygga under hela processen men även se till att Bostadsrättsföreningen kan leva vidare på en trygg och solid grund. 

Om du/och dina grannar är intresserade över att veta mer så är ni välkomna att höra av er till oss på Bra Boende Centralt.


Nyproduktion i Majorna

27 feb 2019

På Gråbergets sluttning med utsikt över hamnen och norra skärgården kommer man uppföra 51 nyproducerade bostadsrätter! Lägenheterna är huvudsak 1:or och 4:or, med tillgång till garage. De flesta av lägenheterna har balkong, vissa med vidunderlig utsikt över hamninloppet. Från måndag den 4 mars har du möjligheten att boka Lägenheterna i Bostadsrättsföreningen Ärlan. Bra Boende Centralt hjälper till i projektet som konsulter under hela processen.

 

Läs mer och lämna intresse redan nu på Svensk Fastighetsförmedling - https://www.svenskfast.se/nyproduktionsprojekt/vastra-gotaland/goteborg/goteborg/vastra-centrum/majorna/brf-arlan-i-goteborg/206810

Spännande projekt på Gitarrgatan i Frölunda

24 jan 2019

Bra Boende Centralt leder den nya projektgruppen för Altplatsen Utveckling AB. Läs en kort intervju tillsammans med Oscar här!

Från hyresrätt till bostadsrätt i Ytterby

18 jan 2019

Vi startar januari månad med att segla årets första ombildning i hamn. Grattis boende i Brf Ytterby torg innehållande 18 lägenheter som i veckan fick tillträde till sitt nya boende. Teamet på Bra Boende Centralt önskar er lycka till!

Vill ni veta mer om hur möjligheterna ser ut för just dig och dina grannar att ombilda från hyresrätt till bostadsrätt? Tveka inte att höra av er till oss!

God Jul & Gott Nytt År!

21 dec 2018

2018 blev ett riktigt spännande år med 60-talet uppdrag i olika storlekar och former.

Första kvartalet på året blev det nya strängare villkor på amorteringskrav. Detta var något som märktes av på samtliga håll inom fastighetsbranschen och även hos oss. Trotts det hade vi flera ombildningar som tuffade på och slutfördes innan sommaren. 

Våra tre större nyproduktionsprojekt med Skanska Sverige AB är i stort sett genomförda och överlämnade till nya styrelser. Föreningarna önskar vi lycka till i framtiden! 

Nyproduktionen överlag i Sverige har fått sig en törn men det märktes inte av när projektet Kajen 3 i Skärhamn släpptes efter sommaren. Intresset för de 53 lägenheterna vid kajen i Skärhamn var mycket stort och försäljningsmålet uppnåddes kort därefter. 

Tapajos Fastighets AB levererade i trogen vana ett annat spännande projekt, Brf Kommendörshuset i Majorna. Ett vackert landshövdingehus som varsamt renoveras med fokus på att behålla karaktären och känslan från 20-talet. 

Även många av våra andra återkommande kunder genomförde många bra och lyckade bostadsprojekt trots vad som har skrivits i media. Ingen nämnd, ingen glömd. 

Ombildningar har efter en lugnare start på året tagit fart främst i november/december. Under året har vi bland annat slutfört två ombildningar på Nordhemsgatan med ett tätt samarbete tillsammans med styrelse och Newsec som har agerat ombud åt säljaren i båda försäljningarna. Förutom Linnéområdet har vi även slutfört ett flertal ombildningar i andra delar av Göteborg och kringliggande kommuner. 

Sista veckan inför jul och nyår avslutar vi en ombildning i Brf Sturehuset Borås och en raketsnabb ombildning i Brf Brämaren på Hisingen, där stämman hölls så tidigt som i förra vecka. Vi önskar er lycka till! 

Förutom dessa ombildningar har även veckans höjdpunkt varit förvärvet av ett nytt bostadsprojekt vid Altplatsen i Göteborg. Under 2019 hoppas vi att en ny detaljplan skall vinna laga kraft inom vilken inryms ca 150 lägenheter, 2 000 kvm lokaler samt garage. Vi kommer även att släppa flertalet andra nya bostadsprojekt över hela Sverige under 2019. 

Teamet på Bra Boende Centralt Konsult AB vill önska alla våra kunder och leverantörer en God jul & Gott Nytt År. Vi ser fram emot ett ännu mer spännande 2019!