Nyheter

AB Framtiden nu klubbat en ny modell för att ombilda hyresrätter till bostadsrätter

19 dec 2019

GP har i veckan skrivit en artikel om att AB Framtiden nu klubbat en ny modell för att ombilda hyresrätter till bostadsrätter
Läs mer här: https://bit.ly/2Z3O3NM 

Ombildningar av hyresrätter bidrar till integrationen

6 nov 2019

”Hyresrätten ska vara en attraktiv boendeform. Renoveringar är ett sätt att ge dem som hyr sin bostad möjlighet till bostadskarriär och att med en högre standard bo kvar i det område där man känner sig hemma. En annan väg till bostadskarriär är att ge fler möjligheten att äga sitt boende, särskilt i områden som i dag domineras av hyresrätter.”

Det skriver Christina Heikel, Näringspolitiskt ansvarig i Göteborg, på GP debatt.

Läs mer här:  https://bit.ly/32ioLvC

Ombildning innehållande 53 lägenheter

20 sep 2019

Stort grattis till boende i bostadsrättsföreningen Kålltorp 81:1 som i förra veckan fick tillträde till sin fastighet. Föreningen består av 53 lägenheter och har ett attraktivt läge i Kålltorp. Vi har under ett års tid haft ett bra samarbete tillsammans med fastighetsägarna och styrelse vilket resulterat i en lyckad ombildning med över 70% som köpare av sina lägenheter. 

Vi på Bra Boende Centralt har hjälpt föreningen med allt från besiktning av fastigheten för att se teknisk status, värdering av lägenheterna, framtagande av ekonomisk plan m.m. 

Lycka till, önskar teamet på Bra Boende Centralt.

Omtalad nyproduktion i Mölnlycke

23 aug 2019

Fastighetssverige och World in Property  skriver idag om unikt koncept i Mölnlycke där Bo Aktivt är projektörer och Bra Boende Centralt är behjälpliga med nyproduktionskonsultation. 

 
Vi på Bra Boende Centralt hjälper er med grundläggande marknadsanalyser genom att göra intäktskalkyler för ett tänkt projekt. Vi kan hjälpa till med allt från styrning av försäljning, uthyrning av kommersiella ytor, ekonomisk plan, upphandling av finansiering och förvaltningstjänster, avtal för transaktion, rådgivning kring skatt/juridik och överlämnande till den nya styrelsen i en bostadsrättsförening.
 
Tveka inte att slå oss en signal vi kan vara behjälpliga med våra tjänster!

https://www.fastighetssverige....

https://worldinproperty.se/art...

Sköna sommartider

27 jun 2019

Nu är inte semestern långt borta! 

Efter dagens styrelsemöte med Brf Kajen 3 i Skärhamn passade vi på att kika till byggnationen på Kajen i Skärhamn som pågår i full fart. Precis intill byggnationen såg man tävlande i Midsummer Match Cup där Kajen representerar en av de tävlande båtarna.  http://www.kajenskarhamn.se/#start

Från hyresätt till bostadsrätt på Hisingen!

7 jun 2019

Vi säger stort grattis till boende i Brf Lammelyckan 9 som nyligen genom ombildning blivit bostadsrättsinnehavare. Föreningen bildades 2018 med 14 ingående lägenheter. 

Lycka till i framtiden med ert nya boende och er nya förening!

En lyckad ombildning i Göteborg!

24 maj 2019

Grattis boende i BRF Intagsgatan 6 som i denna vecka förvärvade fastigheten belägen på Intagsgtan 6 i Kålltorp. 

Vi är glada över att kunna arbeta tätt tillsammans med fastighetsägaren och arbetsgruppen för att få en så lyckad ombildning som möjligt! 

Vi önskar er lycka till i framtiden! 

Från hyresrätt till bostadsrätt

15 mar 2019

Många drömmer om att äga sin egen bostad, men har inte råd att köpa en bostadsrätt. Detta kan bli möjligt genom att ombilda sin hyresrätt till en bostadsrätt. Dagens marknadsläge gör att en sådan ombildning är fördelaktig för hyresgästen.

Som ombildningskonsulter företräder vi hyresgäster under hela processen. Vi medverkar vid köp av fastighet, upprätta stadgar för föreningen, ser till att en besiktning av fastigheten sker för att kunna göra en värdering av lägenheterna, vilket ger en grund till en långsiktigt hållbar ekonomisk plan som vi skapar. Vårt mål är att ni som hyresgäster ska känna er trygga under hela processen men även se till att Bostadsrättsföreningen kan leva vidare på en trygg och solid grund. 

Om du/och dina grannar är intresserade över att veta mer så är ni välkomna att höra av er till oss på Bra Boende Centralt.


Nyproduktion i Majorna

27 feb 2019

På Gråbergets sluttning med utsikt över hamnen och norra skärgården kommer man uppföra 51 nyproducerade bostadsrätter! Lägenheterna är huvudsak 1:or och 4:or, med tillgång till garage. De flesta av lägenheterna har balkong, vissa med vidunderlig utsikt över hamninloppet. Från måndag den 4 mars har du möjligheten att boka Lägenheterna i Bostadsrättsföreningen Ärlan. Bra Boende Centralt hjälper till i projektet som konsulter under hela processen.

 

Läs mer och lämna intresse redan nu på Svensk Fastighetsförmedling - https://www.svenskfast.se/nyproduktionsprojekt/vastra-gotaland/goteborg/goteborg/vastra-centrum/majorna/brf-arlan-i-goteborg/206810

Spännande projekt på Gitarrgatan i Frölunda

24 jan 2019

Bra Boende Centralt leder den nya projektgruppen för Altplatsen Utveckling AB. Läs en kort intervju tillsammans med Oscar här!