Nyheter

Från hyresrätt till bostadsrätt i Ytterby

18 jan 2019

Vi startar januari månad med att segla årets första ombildning i hamn. Grattis boende i Brf Ytterby torg innehållande 18 lägenheter som i veckan fick tillträde till sitt nya boende. Teamet på Bra Boende Centralt önskar er lycka till!

Vill ni veta mer om hur möjligheterna ser ut för just dig och dina grannar att ombilda från hyresrätt till bostadsrätt? Tveka inte att höra av er till oss!

God Jul & Gott Nytt År!

21 dec 2018

2018 blev ett riktigt spännande år med 60-talet uppdrag i olika storlekar och former.

Första kvartalet på året blev det nya strängare villkor på amorteringskrav. Detta var något som märktes av på samtliga håll inom fastighetsbranschen och även hos oss. Trotts det hade vi flera ombildningar som tuffade på och slutfördes innan sommaren. 

Våra tre större nyproduktionsprojekt med Skanska Sverige AB är i stort sett genomförda och överlämnade till nya styrelser. Föreningarna önskar vi lycka till i framtiden! 

Nyproduktionen överlag i Sverige har fått sig en törn men det märktes inte av när projektet Kajen 3 i Skärhamn släpptes efter sommaren. Intresset för de 53 lägenheterna vid kajen i Skärhamn var mycket stort och försäljningsmålet uppnåddes kort därefter. 

Tapajos Fastighets AB levererade i trogen vana ett annat spännande projekt, Brf Kommendörshuset i Majorna. Ett vackert landshövdingehus som varsamt renoveras med fokus på att behålla karaktären och känslan från 20-talet. 

Även många av våra andra återkommande kunder genomförde många bra och lyckade bostadsprojekt trots vad som har skrivits i media. Ingen nämnd, ingen glömd. 

Ombildningar har efter en lugnare start på året tagit fart främst i november/december. Under året har vi bland annat slutfört två ombildningar på Nordhemsgatan med ett tätt samarbete tillsammans med styrelse och Newsec som har agerat ombud åt säljaren i båda försäljningarna. Förutom Linnéområdet har vi även slutfört ett flertal ombildningar i andra delar av Göteborg och kringliggande kommuner. 

Sista veckan inför jul och nyår avslutar vi en ombildning i Brf Sturehuset Borås och en raketsnabb ombildning i Brf Brämaren på Hisingen, där stämman hölls så tidigt som i förra vecka. Vi önskar er lycka till! 

Förutom dessa ombildningar har även veckans höjdpunkt varit förvärvet av ett nytt bostadsprojekt vid Altplatsen i Göteborg. Under 2019 hoppas vi att en ny detaljplan skall vinna laga kraft inom vilken inryms ca 150 lägenheter, 2 000 kvm lokaler samt garage. Vi kommer även att släppa flertalet andra nya bostadsprojekt över hela Sverige under 2019. 

Teamet på Bra Boende Centralt Konsult AB vill önska alla våra kunder och leverantörer en God jul & Gott Nytt År. Vi ser fram emot ett ännu mer spännande 2019!

Ombildning i Kålltorp - Göteborg

18 dec 2018

I slutet av november höll man stämma i Brf Björcksgatan 43 där kravet att fler än två tredjedelar röstar FÖR ombildning uppnåddes. Nu i veckan förvärvade föreningen fastigheten belägen på Björcksgatan 43 i Kålltorp innehållande 8 lägenheter! Tillsammans med säljaren Västerstaden och engagerade medlemmar i föreningen resulterar detta i en lyckad ombildning. 

 

Vi önskar er stort grattis och lycka till med ert nya boende!

Nyproducerat i Floda

12 dec 2018

Just nu pågår de sista inflyttningarna av 50 st lägenheter i Floda. Projektet Brf Herrgårdsbacken i Floda har ett centralt läge i Floda med moderna och praktiska lägenheter. Vi har i samarbete med Skeppsviken Fastigheter AB hjälpt till med projektkonsultation från start. Ett lyckat och välarbetat projekt och vi tackar Skeppsviken Fastigheter för ett bra samarbete och ser fram emot nya projekt!

Lyckad ombildning i Kålltorp

7 dec 2018

Förra veckan tillträdde medlemmarna i Brf Lilla Munkebäcksgatan 11 sin fastighet innehållande 21 lägenheter. Ett bra samarbete med de boende och fastighetsägaren resulterade i en lyckad ombildning och nöjda parter. Vi tackar för förtroendet och önskar de boende lycka till

 

Går du och dina grannar i tankar om att genomföra en ombildning under 2019 och få möjlighet att köpa din bostad? Kontakta oss gärna!

SvD Näringsliv rapporterar

6 nov 2018

SvD Näringsliv rapporterar om en lyckad bostadsaffär där Bra Boende Centralt har varit delaktiga som rådgivare.

https://www.svd.se/bors/news_d...

Ombildning till bostadsrätt

21 sep 2018

Många drömmer om att äga sin egen bostad, men har inte råd att köpa en bostadsrätt. Detta kan bli möjligt genom att ombilda sin hyresrätt till en bostadsrätt. Dagens marknadsläge gör att en sådan ombildning är fördelaktig för hyresgästen. 

Som ombildningskonsulter företräder vi hyresgäster under hela processen. Vi medverkar vid köp av fastighet, upprätta stadgar för föreningen, ser till att en besiktning av fastigheten sker för att kunna göra en värdering av lägenheterna, vilket ger en grund till en långsiktigt hållbar ekonomisk plan som vi skapar. Vårt mål är att ni som hyresgäster ska känna er trygga under hela processen men även se till att Bostadsrättsföreningen kan leva vidare på en trygg och solid grund. 

Om du/och dina grannar är intresserade över att veta mer så är ni välkomna att höra av er till oss på Bra Boende Centralt. 

Ett projekt som började med en tävling i marktilldelning

17 sep 2018

Guldläge med unikt nyproduktionsprojekt på Ellös med inflyttning sommaren 2019. Brf Tuvesvik 1 kommer upprättas i åtta mindre bostadsenheter i trä med vidsträckt utsikt över klippor, öar och hav. Som bostadsägare kommer du ges möjligheten att ha både sjöbod och båtplats vid den nybyggda marinan.

Låter detta intressant? 

Välkommen på visning 23/9 

https://www.svenskfast.se/nyproduktionsprojekt/vastra-gotaland/orust/ellos/ellos/lavon/brf-tuvesvik/203840

BJC Group AB med flera står bakom projekteringen och White Arkitekter står bakom arkitekturen. 

Nyproduktion mitt i Skärhamn

24 aug 2018

På Kajen i Skärhamn bygger man nya hem alldeles vid vattnet med den bästa utsikten över Skärhamn och Skagerrak. Här väntar det goda livet, med båten och den sköna hamnpromenaden utanför dörren. 

Vår roll i detta projekt är att hjälpa föreningen i varje steg från start till mål. Just nu har vi upprättat en kostnadskalkyl som är första steget för spekulanter att teckna bindande avtal för bostadsrätten. Nu har du möjligheten att delta i säljstarten som kommer gå av stapeln 1 september. 

För mer info besök http://www.gofab.se/nyproduktion/kajen-skarhamn

Ännu en ombildning i Linnéstaden

6 jul 2018

I förra veckan genomförde vi ännu en lyckad ombildning. Boende på Nordhemsgatan 41 har tagit vår hjälp med förvärv av fastigheten innehållande 20 lägenheter. Vi önskar stort grattis och lycka till i Bostadsrättsföreningen Svarte Oliven!

Är du och dina grannar nyfikna på hur vi kan hjälpa er att göra en ombildning? Tveka inte att kontakta oss för att få svar på era frågor. 

Vi vill även passa på att önska er en skön sommar!